Tapu ve Kadastro
TAPU VE KADASTRO |
TYT |
Misyon
Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu'nda okuyor olmanın bilinciyle, bilim ve teknolojiyi kullanarak aldıkları eğitim sonrasında, hizmet sektöründe tercih edilen yüksekokul olmak.
Vizyon
Bilim ve teknolojiden faydalanarak, çağdaş uygarlığı hedefleyen ülkemizin gereksinimi olan ara eleman açığını kapatmak için nitelikli birey yetiştirmek.
Tarihçe
Meslek Yüksekokulumuza Tapu ve Kadastro Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin sınavsız geçiş önceliği vardır. Eğer kontenjanda boşluk olur ise ÖSYM tarafından YGS-6 puan türüne göre atama yapılmaktadır. Eğitim süresi 2 yıldır.
Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu’nun amacı özellikle tapu sicillerinin tutulmasına ilişkin temel kurallar ile tapu sicilinin oluşturulmasını amaçlayan kadastro çalışmaları konusunda çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir.
Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu’nda dört dönemlik öğretim süresinde genel matematik, ölçme bilgisi, kadastro bilgisi, bilgisayar uygulamaları gibi teknik derslerin yanı sıra hukuk dersleri (medeni hukuk, borçlar hukuku, eşya hukuku, miras hukuku) ile tapu sicil uygulaması, tapu mevzuatı, kamulaştırma, şehircilik ve imar dersleri okutulur. Ayrıca son dönemde Tapu Müdürlüklerinde staj uygulaması yapılmaktadır.
Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olanlara “Tapu Kadastro Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir. Tapu Kadastro Meslek Elemanı olan mezunlarımızın büyük bir çoğunluğu Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde tapu sicil müdürlüklerinde görev yaparlar. Bunun dışında Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü ve belediyeler gibi kamu kuruluşlarında da görev yapabilirler. Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu mezunlarının özel sektörde çalışma alanları kısıtlıdır.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc